Dag 3 *Food4Fifty* sojabingo

soy-products

Happy Blue Monday, van oudsher de beste dag van het jaar om weer eens naar New Order te luisteren (met dank aan René Driesen). Bon. Hier gaat het soepeltjes. Erik is met zijn koalabroodtrommeltje met boterhammen, een bananenmuffin en twee mandarijnen naar zijn werk, en ik probeer thuis erachter te komen wat er allemaal in de wereld gebeurt (sisyphusarbeid). Dus maar weer even over eten denken.

Na een ontbijt van sojamelk met muesli (€ 0,42) ontdekte ik dat ik nog wat champignons en één derde struik paksoi had liggen, daarvan heb ik een Oosters soepje gemaakt. Twee porties voor € 0,81 (1/3 bakje champignons (0,33 – markt) 1/3 struik paksoi (0,33 – markt), 1 paddenstoelenbouillonblokje (0,10), 2 theelepels gember (uit potje, 0,05), 600 ml water en kruiden (flink wat kurkuma, laos, knoflookpoeder, five spice). Champignons en paksoi even bakken, dan water, kruiden en bouillonblokje erbij. Na tien minuten smikkelen. En geen witte kleren aandoen.

Om in de Aziatische sfeer te blijven eten we vanavond Chinese groenten (1,00 – aanbieding), met in bouillon met sojasaus en gedroogd zeewier gewelde sojareepjes/sojabrokken (0,80 – dat spul is echt supergoedkoop voor iets dat zo onpopulair is) en zilvervliesrijst (0,65). Buiten de sojasaus (0,05) en de sambal (0,05) komen de smaakmakers (djahé, kurkuma, ketoembar, knoflookpoeder, etc) uit het kruidenrekje. Dat komt voor twee personen neer op een totaal van € 2,55. Oet moan! Oet moan! Oftewel: tot morgen.

Saar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s